fbpx

header b

Opava - koncert s těmi, které mám rád

Festival
0
petr-spaleny
Datum:: čtvrtek, 6. duben 2017 19:00

Místo konání:: Klub Art  |  Město:: Opava, Česká republika

Petr Rímský a MISITU, Jan Spálený, Dobrozdání a Milan Kaplan

Děkujeme za sdílení...

Když se řekne písničkář, tak vlastně hned vzniká v hlavě rychlé spojení s folkem, a to, aniž by to tak bylo správně. Písničkáři jsou totiž muzikantskou kategorií, která překračuje žánrová vymezení a kterou najdeme u dechovky, jazzu, folku, hip hopu, metalu i mainstreamu. A není vůbec důležité, do které žánrové škatulky je posadíme, pokud si přiznáme, že to zásadní je jejich schopnost vyprávět a že je hříchem neslyšet a nenaslouchat.

jan spalenyHonza Spálený. Nestor českých písničkářů. Na počátku jeho kariéry si nikdo pořádně neuvědomil, jak silné melodie, texty a způsob vyprávění na scéně u klavíru vzniká. Samotný bez svých ASPM vystupuje Honza jen málokdy, a přesně v této poloze vynikne jeho schopnost písničkářského vypravěče s neuvěřitelným muzikálním darem.

rimskyPetr Rímský. Fenomenální kytarista, tvůrce zničujících manuálů à la „Prvních 1440 nejzákladnějších akordů pro začátečníky“. Autor knihy Ze života muzikantského. Sametový hlas tam někde dole a vtipné žonglování se slovy a pocity. Doprovodí ho jeho nová parta MISITU, což je Veronika Skočdopolová, Petra Zajíčková a Pavel Hloušek.

Dobrozdání. Blues folkové seskupení kolem dvojice Bosák & Quis, které se podle příležitostí mění z akustického dua na šestihlavou elektrickou dunící lokomotivu. Autorsky stojí Dobrozdání především na osobité vlastní tvorbě Jury Bosáka a jeho českých textech. V některých písničkách využívá kapela americké dobro a odtud název Dobro-zdání.

Milan Kaplan

 

Adresa:
Klub Art
Opava, Česká republika

 

Mapa:


 

Seznam termínů


  • čtvrtek, 6. duben 2017 19:00

Powered by iCagenda

 písničkář