fbpx

header b

Chceš dostat včas informaci o koncertu?

Zaregistruj se tady a zaškrtni si jen ten kraj (či kraje), kde tě koncert zajímá. To proto, abychom neobtěžovali například Ostráváka informací o koncertě v Chebu, kam za námi asi nepojede. Ačkoli na specifické pražské koncerty Písničkáři sobě jezdí diváci z daleka... Rezervace na koncerty a předprodej vstupebek je uvnitř události.

Dobříš - Písničkáři sobě

Písničkáři sobě
0
mirek-osanec-icag
Datum:: čtvrtek, 30. říjen 2014 19:30

Místo konání:: Kulturní dům  |  Město:: Dobříš, Česká republika

Písničkáři sobě - nově i v Dobříši

rimskypetr vasina 1

krabicka

Jako každý poslední pátek v měsíci v Příbrami budou od této sezóny nově vždy předcházet čtvrtky v Dobříši a i tam budou Petr Rímský a Petr Vašina hostit v pořadu Písničkáři sobě zajímavé muzikantské a autorské osobnosti. Kromě hraní vlastních i nevlastních písní budou oba Petři provázet programem a pošťuchovat pozvané zajímavé hosty a komedianty ke všelijakým neplánovaným improvizacím. Někdy se dokonce objeví i neplánovaný host.

 Kdo tedy s námi bude řádit v říjnu?

osanecMirek Ošanec

„Budeš moderátorem,“ řekl v 90. letech Petr Rímský na svém festivalu Mirkovi Ošancovi. Od té doby je Mirek jedním z nejlepších a nejvyhledávanějších. Ještě dávno předtím i potom také skladatel a textař, šéf divadelní techniky Činoheráku v Ústí, či korepetitor i herec Naivního divadla v Liberci, autor divadelní hudby i písniček legendárních skupin A hosté, či Jen tak, autor a moderátor rozhlasových pořadů. Dnes hrává se Stráníky, kteří už v pořadu byli a zase někdy budou. Ve svém pravidelném pořadu v Lázních Bělohrad zavedl „povinnou Ošancovu píseň“, tak uvidíme, jak si poradí s povinnou písní Rímského, kterou dostal za úkol.

kalendaMartin Kalenda

pavel liptakSekundovat Mirkovi Ošancovi bude tentokrát Martin Kalenda, se kterým Mirek hrává ve skupině Mrakoplaš light orchestra. Martina si pamatujeme už z Rímského festivalů na Helfštýně v devadesátých letech se skupinou Echolama. Překvapili tehdy mimo jiné vlastní úpravou Petrovy písničky „A ještě radši se vracím“. Čímpak asi překvapí Martin tentokrát? Těšíme se samozřejmě i na Martinovy písně.

Pavel Lipták

Pavel Lipták je písničkář. Akorát mu to asi zapomněli říct, takže se podobně jako řada jiných i on celá léta tak nějak „schovává“ ve všelijakých kapelách. Někdy jsou folkovější, někdy hřmotnější, ta aktuální se už hezkých pár let jmenuje Mrakoplaš. V kapelách se často trochu ztrácejí texty. Tak se těšíme, že ta niternější část Pavlovy tvorby vynikne právě v akustické sestavě Mrakoplaš light orchestra, ve které hraje spolu s Martinem Kalendou a Mírou Ošancem.

Připravenost na lecjaké neočekávané taškařice i schopnost improvizace budou samozřejmě prověřovat Petr Rímský a Petr Vašina. Určitě to bude opět ojedinělé setkání zajímavých a různých osobností.

vokalistkySpoluúčinkují: Veronika Skočdopolová, Petra Zajíčková - vokalistky

Podrobnosti a aktuální informace o pravidelném pořadu, který můžete shlédnout na Malé scéně vždy poslední pátek v měsíci, najdete na stránce www.pisnickarisobe.cz. Členové klubu PR jsou informování včas. Registrace zde.

Plakát pdf a jpg,  Facebook událost,  Google + událost.  Předprodej vstupenek.  Členové klubu PR jsou informování včas. Registrace zde.

hajda Zvuk a světla: Alain Hajda

 

Adresa:
Mírové náměstí 68
263 01 Dobříš, Česká republika

 

Mapa:


 

Seznam termínů


  • čtvrtek, 30. říjen 2014 19:30

Powered by iCagenda

 písničkář