fbpx

header b

Änderungen können auftreten

Seit Anfang 2020 mussten wir eine Reihe von Konzerten auf andere bestimmte Daten verschieben, oder wir suchen nur nach Daten für sie. Die Zeiten der Pandemie sind ungewiss und die Konzertdaten können sich noch ändern. Danke für Ihr Verständnis :-).

Dobříš - Písničkáři sobě

Písničkáři sobě
0
mirek-osanec-icag
Datum: Donnerstag, 30. Oktober 2014 19:30

Veranstaltungsort: Kulturní dům  |  Stadt: Dobříš, Česká republika

Písničkáři sobě - nově i v Dobříši

rimskypetr vasina 1

krabicka

Jako každý poslední pátek v měsíci v Příbrami budou od této sezóny nově vždy předcházet čtvrtky v Dobříši a i tam budou Petr Rímský a Petr Vašina hostit v pořadu Písničkáři sobě zajímavé muzikantské a autorské osobnosti. Kromě hraní vlastních i nevlastních písní budou oba Petři provázet programem a pošťuchovat pozvané zajímavé hosty a komedianty ke všelijakým neplánovaným improvizacím. Někdy se dokonce objeví i neplánovaný host.

 Kdo tedy s námi bude řádit v říjnu?

osanecMirek Ošanec

„Budeš moderátorem,“ řekl v 90. letech Petr Rímský na svém festivalu Mirkovi Ošancovi. Od té doby je Mirek jedním z nejlepších a nejvyhledávanějších. Ještě dávno předtím i potom také skladatel a textař, šéf divadelní techniky Činoheráku v Ústí, či korepetitor i herec Naivního divadla v Liberci, autor divadelní hudby i písniček legendárních skupin A hosté, či Jen tak, autor a moderátor rozhlasových pořadů. Dnes hrává se Stráníky, kteří už v pořadu byli a zase někdy budou. Ve svém pravidelném pořadu v Lázních Bělohrad zavedl „povinnou Ošancovu píseň“, tak uvidíme, jak si poradí s povinnou písní Rímského, kterou dostal za úkol.

kalendaMartin Kalenda

pavel liptakSekundovat Mirkovi Ošancovi bude tentokrát Martin Kalenda, se kterým Mirek hrává ve skupině Mrakoplaš light orchestra. Martina si pamatujeme už z Rímského festivalů na Helfštýně v devadesátých letech se skupinou Echolama. Překvapili tehdy mimo jiné vlastní úpravou Petrovy písničky „A ještě radši se vracím“. Čímpak asi překvapí Martin tentokrát? Těšíme se samozřejmě i na Martinovy písně.

Pavel Lipták

Pavel Lipták je písničkář. Akorát mu to asi zapomněli říct, takže se podobně jako řada jiných i on celá léta tak nějak „schovává“ ve všelijakých kapelách. Někdy jsou folkovější, někdy hřmotnější, ta aktuální se už hezkých pár let jmenuje Mrakoplaš. V kapelách se často trochu ztrácejí texty. Tak se těšíme, že ta niternější část Pavlovy tvorby vynikne právě v akustické sestavě Mrakoplaš light orchestra, ve které hraje spolu s Martinem Kalendou a Mírou Ošancem.

Připravenost na lecjaké neočekávané taškařice i schopnost improvizace budou samozřejmě prověřovat Petr Rímský a Petr Vašina. Určitě to bude opět ojedinělé setkání zajímavých a různých osobností.

vokalistkySpoluúčinkují: Veronika Skočdopolová, Petra Zajíčková - vokalistky

Podrobnosti a aktuální informace o pravidelném pořadu, který můžete shlédnout na Malé scéně vždy poslední pátek v měsíci, najdete na stránce www.pisnickarisobe.cz. Členové klubu PR jsou informování včas. Registrace zde.

Plakát pdf a jpg,  Facebook událost,  Google + událost.  Předprodej vstupenek.  Členové klubu PR jsou informování včas. Registrace zde.

hajda Zvuk a světla: Alain Hajda

 

Adresse
Mírové náměstí 68
263 01 Dobříš, Česká republika

 

Karte


 

Alle Daten


  • Donnerstag, 30. Oktober 2014 19:30

Powered by iCagenda

 Liedermacher