fbpx

header b

Änderungen können auftreten

Seit Anfang 2020 mussten wir eine Reihe von Konzerten auf andere bestimmte Daten verschieben, oder wir suchen nur nach Daten für sie. Die Zeiten der Pandemie sind ungewiss und die Konzertdaten können sich noch ändern. Danke für Ihr Verständnis :-).

Praha, Petr Rímský a Slávek Janoušek – Písničkáři sobě

Písničkáři sobě
12
Datum: Donnerstag, 25. Mai 2023 19:30

Veranstaltungsort: Divadlo Františka Troníčka  |  Stadt: Praha 1, Česká republika

Praha, Petr Rímský a Slávek Janoušek – Písničkáři sobě

Lehce improvizační pořad v Divadle Fr. Troníčka.

rimskyrimsky janousekPetr říká: „Jedním z té naši party písničkářů tak trochu schovaných za brněnskou uměleckou agenturou byl někdy na počátku osmdesátých let i Slávek Janoušek. Dokonce byl skoro pravý Brňák, byť pochází z Ústí nad Orlicí. Má o tom i písničku, tu si musíme dát... Tenkrát tam ale skutečně bydlel, zatímco řada z nás byla z různých koutů republiky a pod Brnem jsme byli schovaní. Tolerovali nás trochu víc v té hnusné bolševické době, kdy k zákazu činosti stačilo někdy být nějakému soudruhovi nesympatický. Něco už se našlo. A my jsme si taky trošičku dovolovali. Někdy dost :-).

helfstyn 1993Slávek byl u zrodu mého nápadu na pořad Písničkáři sobě, když jsem si v roce 1993 na Helfštýně na svém festivalu FOLKY-NEFOLKY usmyslel, že uděláme koncert jinak. Jako pozvánku do šatny, improvizovaně, s vymýšlením si ptákovin za jízdy. Na konci léta jsme to zopakovali ještě s Karlem Krylem, Láďou Mertou a dalšími. Po letech jsem se k tomu vrátil a baví mě to dosud. Slávek je na to ten správný komediant, nebojí se, že se něco nepovede a že ze sebe udělá vola. Někteří kolegové sem nikdy nepřijdou, hrají výhradně to přesně naučené. Nu což. My jsme hraví a diváci s námi. Tak přijďte, dáme si nějaké písně i spolu.“

Ukaž, co umíš, aneb písničkář/ka z publika. Může se stát, že pozveme na jednu či dvě písničky písničkářku či písničkáře z publika. Příležitost pro neznámé písničkářky a písničkáře představite se. Podrobnosti tady.

Petra doprovodí jeho parta Misitu – Veronika Skočdopolová, Petra Komorášová a Jan Procházka.

Foto: Ája Dvořáčková, Marian Opletal, 

Výhodné vstupenky v předprodejiboom logo

Při včasném nákupu můžete ušetrřit až 50 Kč za každou vstupenku. Každopádně je předprodej výhodnější!



2023 05 25 Praha QR Vstupenky#PisnickariSobe #DivadloTronicek #tronicek #Praha #SlavekJanousek #janousek #TextovaDilna #PetrRimsky #rimsky #pisnickar #koncert #festival #pisnicky #folk #blues #jazz #kultura #kytarovaskola #kytarovka #muzyka #piosenka #autor #bard #piesniarz #Czechy #musician #concert #songs #music #lyrics

plakat A4 2023 03 30 praha

 

Vstupenky:
Předprodej zahájen tady
Adresse
Vladislavova 22
Praha 1, Česká republika

 

Karte


 

Alle Daten


  • Donnerstag, 25. Mai 2023 19:30

Powered by iCagenda

 Liedermacher